Search

Adquirim col·lectivament l’edifici que acollirà el nou Casal Popular Boira Baixa a la plaça Flama del Canigó

En una data tan assenyalada com l’1 d’octubre, des del Casal Popular Boira Baixa anunciem novetats rellevants al voltant del projecte de construcció d’una nova seu social. Des que l’abril de 2021 vam presentar públicament la iniciativa, hem treballat intensament per fer realitat l’ambiciós objectiu plantejat. A partir de fons propis, d’aportacions personals i col·lectives i de les quotes de soci/a, recentment hem formalitzat l’adquisició de l’edifici ubicat a la cruïlla entre la plaça Flama del Canigó i el carrer Enric Delaris, assegurant així l’emplaçament del projectat nou casal. Amb un brindis de celebració i el desplegament d’una pancarta gegant a la façana de la que en un futur cada vegada més proper serà la nostra nova seu, hem donat a conèixer la bona nova.

Un cop celebrada la notícia, destaquem la voluntat de posar-nos a treballar immediatament per seguir avançant en el projecte. En aquest sentit, el proper dissabte 8 d’octubre, a partir de les 10 del matí, convoquem la que serà la primera Jornada de Treball al nou edifici, oberta a tota la població. Ens agradaria ser moltes per poder començar a pencar de valent en tot allò que puguem fer amb les nostres mans. Així doncs, convoquem tothom qui ho vulgui a acompanyar-nos, equipades amb roba vella i moltes ganes de fer juntes els primers passos a la plaça Flama del Canigó, alhora que fem una crida a portar eines de treball. La jornada inclourà dinar popular amb opció vegana per a tothom que hi assisteixi.

A la vegada, fem una crida a seguir ampliant la massa social per apuntalar encara més sòlidament el projecte, tot recordant que fer-se’n soci/a és molt senzill clicant aquí. També hem aprofitat l’anunci de l’adquisició de l’edifici per explicar algunes novetats al voltant de la nova seu, com ara que finalment ens decantem per la rehabilitació de l’edifici existent després d’haver-ho valorat tècnicament i políticament, així com que apostem per un desplegament per fases del projecte, sense que això impliqui renunciar al global de la iniciativa presentada fa un any i mig. Així mateix, recordem que el nou casal va molt més enllà de les parets que l’albergaran i que, amb ell, pretenem augmentar la nostra capacitat transformadora i proporcionar al teixit associatiu i popular manlleuenc un espai útil i versàtil, que actuï com a punt de trobada i de generació de sinergies.

Per acabar, subratllem que es tracta d’un pas històric per al Casal Popular Boira Baixa i creiem que, també, per Manlleu. Alhora, ens mostrem convençudes que seguirem avançant, superant col·lectivament tots els reptes que se’ns plantejaran d’ara en endavant.

Després de celebrar-ho, ens posem a pencar per un nou Casal que cada cop és més a prop de fer-se realitat. Parafrasejant Estellés, tenim la clau que obre tots els panys!