Search

Com cada any, ens bolquem en els actes de la Festa Major

Com cada any, des del Casal Popular Boira Baixa ens bolquem en els actes de la Festa Major de Manlleu.

Cantabars

Divendres 4 d’agost arriba una nova edició del tradicional Cantabars, cercavila alcohòlico-lúdico-festiva que dona el tret de sortida a més d’una setmana d’actes de Fes-te Jove. Com sempre, des del Casal Popular Boira Baixa hi col·laborem activament.

En aquest sentit, organitzem la ja consolidada prèvia del Cantabarsa partir de les 5 de la tarda al davant del “Casal vell” (C/ Rossell, 16). Just a temps, també, perquè les i els assistents al flamant Cantaparcs tinguin temps de treure-hi el cap.
Comptarem amb servei de barrasopar i música amb PD Minions. A la barra hi estrenarem el “Mercuri“, el nou beuratge del Casal. El servei de sopar consistirà en hamburgueses a 6€:
  •  Hamburguesa “Titiu”. Hamburguesa de vedella, bacó, formatge “cheddar”, melmelada de tomàquet i ceba cruixent.
  •  Hamburguesa “Dolçaina”. Hamburguesa vegana, ceba caramel·litzada, pebrot vermell escalivat i mostassa amb mel.
Us hi esperem a totes i tots per fer temps plegades fins que el Cantabars torni a avançar per la vila de Manlleu. Així mateix, des del Boira Baixa organitzem dues de les parades del Cantabars: una, al C/ Rossell nº 16 (segona cançó, “Els Segadors”) i l’altra, a la plaça Flama del Canigó (dotzena cançó, “Santa Espina”).
Per cert! El Cantaparcs, versió infantil del Cantabars que s’estrena enguany, també farà parada al futur Boira Baixa (pl. Flama del Canigó).

Salt del Diamant

En el marc de la Festa del Serpent 2023 (dilluns 14 d’agost) torna el Salt del Diamantimpulsat pel Casal Popular Boira Baixa i el Pub Xauxa, amb la col·laboració de la Comissió Fes-te Jove, la Colla de Diables i Tabaleres Serpents de Manlleu, la Comissió Festa del Serpent, el Kebab Doner Amigo i l’Ajuntament de Manlleu.

Com cada any, el salt començarà a la plaça Fra Bernadí després del concert de Band-idos, amb el ball del diamant i el salt de maces. Posteriorment s’avançarà en cercavila cap al C/ Enric Delaris al ritme de la batucada de les tabaleres de la Colla dels Serpents de Manlleu. Allà es faran les tradicionals baixades per grups, el ball final i PD’s hi punxaran música fins que surti el sol. Recomanem portar barret, mocador i moltes ganes de gaudir d’una de les nits més especials del calendari festiu manlleuenc!

Fes-te Jove

La Comissió Fes-te Jove ha preparat 11 dies d’alegria, festa, compromís i cultura popular pels carrers de Manlleu. Una quinzena d’entitats hi participen, d’entre les quals, de manera destacada, la nostra. Llarga vida a les festes populars i a l’autoorganització juvenil!
Trobareu la programació completa aquí.

Festa del Serpent

Diu la llegenda que, fa molt temps, la Devesa era un bosc espès i de camins perdedors. Un lloc on gairebé mai ningú no gosava fer-hi cap, perquè se sabia que en la boscúria s’hi amagava un gran Serpent. Si no ho creieu, diu que ho aneu a veure… i cada 14 d’agost ho trobareu. Un any més, participem de la Festa del Serpent de Manlleu us animem a sumar-vos a totes les activitats que la Comissió organitzadora ha preparat amb la col·laboració de moltes entitats, amb l’objectiu de reviure i festejar la llegenda més coneguda i estimada de Manlleu. Trobareu tota la programació aquí.

Activitats d’organitzacions i entitats amigues

  • Correfoc de Festa Major, a càrrec de la Colla de Diables i Tabaleres Serpents de Manlleu. Divendres 11 d’agost a les 10 de la nit, pels carrers de Dalt Vila.
  • Obra de teatre de Festa Major “Arsènic per compassió, a càrrec de Teatre Centre. Dissabte 12 i dimarts 15 d’agost de 2023 a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Municipal de Manlleu. Entrades a la venda.
  • Cercavila de Festa Major amb gegants i capgrossos, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu. Dissabte 12 d’agost de 2023 a partir de les 6 de la tarda, sortida a l’Hospital St. Jaume de Manlleu.
  • 46à edició de la Cursa atlètica popular de Festa Major, organitzada pel Club Olímpic Manlleu. Dimarts 15 d’agost a les 10 del matí, sortida i arribada a la plaça Fra Bernadí.