Search

Arriba una nova edició de la “Festa del Verro i la Birra”

Verro_birra_cover

Des del Boira Baixa organitzem, un any més, la ja consolidada “Festa del Verro i la Birra”, proposta alternativa a la Festa del Porc i la Cervesa. Enguany se celebrarà, entre els dies 29 de setembre i 1 d’octubre, a la terrassa de la nostra futura seu (a la cruïlla entre la plaça Flama del Canigó i el carrer Enric Delaris). És oberta a tothom.

 

Programació per a tots els públics

El programa d’activitats és d’allò més complet. S’iniciarà la tarda de divendres 29 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda, amb l’espectacle infantil “Sona que sona”, destinat a infants d’entre 0 i 6 anys i les seves famílies. A les 10 de la nit serà el torn de l’actuació dels grups de punk Punkxada (Sallent) i de hardcore Crida Salvatge (La Roca del Vallès).

Un esmorzar de forquilla (galtes de porc a la cassola) donarà el tret de sortida als actes de dissabte 30, que seguiran amb el monòleg “El que s’ha d’arribar a fer per curar-se” a càrrec de Pep Alsina i un vermut de degustació d’embotits acompanyat de la selecció musical de vinils de HiLight. Els rapers sabadellencs Apatxe i el punk garrotxí de Milicians serviran per cloure la jornada, amb un concert que s’iniciarà a les 10 de la nit.

 

Col·locació de la “primera pedra” del nou Boira Baixa

Per diumenge 1 d’octubre hi ha programat un mercat d’intercanvi de segona mà i un dels actes més esperats de la Festa del Verro i la Birra. Després del vermut musical amenitzat per Met Mosby (versions en acústic, Manlleu), es portarà a terme la col·locació simbòlica de la primera pedra del nou Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, alhora que es faran públiques importants novetats al voltant del projecte. Tenim previst iniciar aviat les obres de rehabilitació de l’edifici que acollirà la nostra seu en un futur cada vega més proper.

 

Proposta gastronòmica

Des del Boira Baixa hem preparat una proposta gastronòmica a l’alçada de la celebració. Divendres 29 oferirem cassola de tres botifarres per sopar, mentre que dissabte 30 (a més del vermut-degustació d’embotits del migdia), les assistents podran degustar costellam de porc a la brasa, a partir de les vuit del vespre. Així mateix, hi haurà servei d’entrepans de botifarra els tres dies, amb opció vegana. Tots els productes, tant begudes com menjar, seran de proximitat.

 

Una festa amb trajectòria

El “Verro i la Birra” es va començar a celebrar l’any 2013, com a resposta a l’exclusió d’entitats de la Festa del Porc i la Cervesa (ara ja “Fira”, no “Festa”) i al canvi de model promogut per l’Ajuntament des d’aleshores. De manera ininterrompuda de llavors ençà, hem organitzat la celebració alternativa per reivindicar el retorn a una festa inclusiva, amb la participació conjunta d’entitats i establiments manlleuencs. Ens seguim negant a acceptar la premissa que presenta com a incompatible la promoció del comerç local amb la presència d’entitats i col·lectius sense ànim de lucre a l’esdeveniment.

 

PROGRAMACIÓ

Divendres, 29 de setembre de 2023
A 2/4 de 6 de la tarda | Espectacle infantil “Sona que sona”, per a infants de 0 a 6 anys i les seves famílies.
A partir de les 8 del vespre | Sopar popular: cassola de tres botifarres*.
A partir de les 10 de la nit | Concert amb Punkxada (punk, Sallent) i Crida salvatge (hardcore-punk, La Roca del Vallès).
Dissabte, 30 de setembre de 2023
A les 10 del matí Esmorzar de forquilla: galtes de porc a la cassola.
A les 12 del migdia | Monòleg “El que s’ha d’arribar a fer per curar-se”, a càrrec de Pep Alsina.
A 2/4 d’1 del migdia | Vermut-degustació d’embotits amb selecció musical amb vinils (a càrrec de HiLight).
A les 8 del vespre | Sopar popular: costellam de porc a la brasa*.
A partir de les 10 de la nit | Concert amb Apatxe (rap, Sabadell) i Milicians (punk, La Garrotxa).
Diumenge, 1 d’octubre de 2023
A partir de les 11 del matí Mercat d’intercanvi. Porta roba, joguines i llibres que no necessitis i emporta’t allò que et faci servei!
A les 12 del migdia Vermut musical amb Met Mosby (versions en acústic, Manlleu).
Tot seguit | Acte de col·locació de la primera pedra del nou Boira Baixa. Celebrem juntes que aviat començarem les obres al Casal nou i n’expliquem tots els detalls!
A partir de les 8 del vespre | Sopar popular: entrepans de botifarra.
*També hi haurà servei d’entrepans de botifarra (amb opció vegana).