Search

Col·loquem simbòlicament la primera pedra de la nostra futura seu

Coincidint amb el tancament de la temporada d’activitats a la nova terrassa i l’últim dia de la Festa del Verro i la Birra, vam col·locar la primera pedra de l’edifici que acollirà la nostra futura seu, a la cruïlla entre la plaça Flama del Canigó i el C/ Enric Delaris.

Durant l’acte, carregat d’emotivitat, membres del Casal van omplir la simbòlica pedra d’objectes i missatges que “ens recorden d’on venim i, sobretot, cap a on anem”: un fragment del cartell del primer espai del Boira Baixa al carrer del Pont; una “carretilla” de la Colla de Diables Serpents de Manlleu, en referència al nostre compromís amb la cultura popular i l’associacionisme manlleuenc; una butlleta del Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017 i un fragment de llamborda de la plaça Urquinaona; un símbol feminista; una samarreta del Casal; missatges i desitjos de militants i sòcies del Boira Baixa; i, per acabar, un record per en Roger i en “Putxi”, membres de l’entitat que ja no hi són però a qui tenim molt i molt presents.

Tot seguit, es va procedir a enterrar col·lectivament la primera pedra, soterrant-la amb palades de sorra de les assistents a l’acte. “Volem seguir creixent, arrelant i transformant. I no tenim cap dubte que el Casal és l’eina perfecta per aconseguir-ho”, vam cloure abans d’un brindis col·lectiu que va posar punt i final a l’acte. Anunciem que ben aviat explicarem novetats importants: la nova seu “serà una realitat en un futur cada vegada més concret i menys llunyà”.

L’activitat era una més de la densa programació de la Festa del Verro i la Birra, de la qual en fem una valoració molt positiva. Durant tot el cap de setmana, desenes de persones van passar per la terrassa per gaudir, entre d’altres, dels concerts de Punkxada, Crida Salvatge, Milícians i Apatxe, així com els vermuts musicals amb HiLight Sound i Met Mosby, un mercat d’intercanvi de segona mà, l’espectacle infantil “Sona que sona” i un monòleg a càrrec de Pep Alsina. Tot plegat, acompanyat d’una proposta gastronòmica a l’alçada de l’esdeveniment, cuinada a base de productes locals i de proximitat.