Des del Boira Baixa organitzem, un any més, la ja consolidada “Festa del Verro i la Birra”, proposta alternativa a la Festa del Porc i la Cervesa. Enguany se celebrarà, entre els dies 4 i 6 d’octubre, a la nostra terrassa. És oberta a tothom.
Programació per a tots els públics
El programa d’activitats és d’allò més complet. S’iniciarà la tarda de divendres 4 d’octubre a 2/4 de 6 de la tarda, amb jocs i tallers infantils, destinat a infants de totes les edats i les seves famílies. A les 10 de la nit serà el torn de l’actuació dels grups manlleuencs de punk-rock melòdic Rikiman & Kowalsky i de versions punk-rock i metal 666 Capille Sixteen.
Una conversa amb Pino Delàs, pagès de la Llavora (productors de porcí ecològic) donarà el tret de sortida als actes de dissabte 5, que seguiran amb un vermut de degustació d’embotits acompanyat de la selecció musical de vinils de Osona Soul Rebels. Passarem la tarda amb el tast de cerveses de Montseny, Engorile i Guineu maridat amb una selecció d’embotits manlleuencs, on els tiquets ja es poden adquirir a través de la nostra web. Els osonencs Sixtus i DJ Up the ‘RA serviran per cloure la jornada, amb un concert que s’iniciarà a les 10 de la nit.
Iniciarem la recta final del cap de setmana, el diumenge 6, amb una xerrada sobre el model ramader, a càrrec de Ginesta Mary (Grup de Defensa del Ter i Francesc Llach (explotació familiar les Gambires). Seguidament, Met Mosby amanitzarà el vermut, on es podrà degustar la selecció d’embotits manlleuencs. L’actuació d’Akustic Minions, a 2/4 de 6 de la tarda i seguit a les 7 d’un bingo musical, posaran el punt i final a la programació de la Festa del Verro i la Birra d’enguany.
Proposta gastronòmica
Des del Boira Baixa hem preparat una proposta gastronòmica a l’alçada de la celebració. Divendres 4 oferirem cassola de galtes de porc per sopar, mentre que dissabte 5 (a més del vermut-degustació d’embotits del migdia), les assistents podran degustar costellam de porc al fumador, acompanyat de pebrots i mongetes seques, a partir de les vuit del vespre. Així mateix, hi haurà servei d’entrepans de botifarra els tres dies, amb opció vegana. Tots els productes, tant begudes com menjar, seran de proximitat.
Una festa amb trajectòria
El “Verro i la Birra” es va començar a celebrar l’any 2013, com a resposta a l’exclusió d’entitats de la Festa del Porc i la Cervesa (ara ja “Fira”, no “Festa”) i al canvi de model promogut per l’Ajuntament des d’aleshores. De manera ininterrompuda de llavors ençà, hem organitzat la celebració alternativa per reivindicar el retorn a una festa inclusiva, amb la participació conjunta d’entitats i establiments manlleuencs. Ens seguim negant a acceptar la premissa que presenta com a incompatible la promoció del comerç local amb la presència d’entitats i col·lectius sense ànim de lucre a l’esdeveniment.
PROGRAMACIÓ