Torna la Festa del Verro i la Birra!

Des del Boira Baixa organitzem, un any més, la ja consolidada “Festa del Verro i la Birra”, proposta alternativa a la Festa del Porc i la Cervesa. Enguany se celebrarà, entre els dies 4 i 6 d’octubre, a la nostra terrassa. És oberta a tothom.

 

Programació per a tots els públics

El programa d’activitats és d’allò més complet. S’iniciarà la tarda de divendres 4 d’octubre a 2/4 de 6 de la tarda, amb jocs i tallers infantils, destinat a infants de totes les edats i les seves famílies. A les 10 de la nit serà el torn de l’actuació dels grups manlleuencs de punk-rock melòdic Rikiman & Kowalsky i de versions punk-rock i metal 666 Capille Sixteen.

Una conversa amb Pino Delàs, pagès de la Llavora (productors de porcí ecològic) donarà el tret de sortida als actes de dissabte 5, que seguiran amb un vermut de degustació d’embotits acompanyat de la selecció musical de vinils de Osona Soul Rebels. Passarem la tarda amb el tast de cerveses de Montseny, Engorile i Guineu maridat amb una selecció d’embotits manlleuencs, on els tiquets ja es poden adquirir a través de la nostra web.  Els osonencs Sixtus i DJ Up the ‘RA serviran per cloure la jornada, amb un concert que s’iniciarà a les 10 de la nit.

Iniciarem la recta final del cap de setmana, el diumenge 6, amb una xerrada sobre el model ramader, a càrrec de Ginesta Mary (Grup de Defensa del Ter i Francesc Llach (explotació familiar les Gambires). Seguidament, Met Mosby amanitzarà el vermut, on es podrà degustar la selecció d’embotits manlleuencs. L’actuació d’Akustic Minions, a 2/4 de 6 de la tarda i seguit a les 7 d’un bingo musical, posaran el punt i final a la programació de la Festa del Verro i la Birra d’enguany.

 

Proposta gastronòmica

Des del Boira Baixa hem preparat una proposta gastronòmica a l’alçada de la celebració. Divendres 4 oferirem cassola de galtes de porc per sopar, mentre que dissabte 5 (a més del vermut-degustació d’embotits del migdia), les assistents podran degustar costellam de porc al fumador, acompanyat de pebrots i mongetes seques, a partir de les vuit del vespre. Així mateix, hi haurà servei d’entrepans de botifarra els tres dies, amb opció vegana. Tots els productes, tant begudes com menjar, seran de proximitat.

 

Una festa amb trajectòria

El “Verro i la Birra” es va començar a celebrar l’any 2013, com a resposta a l’exclusió d’entitats de la Festa del Porc i la Cervesa (ara ja “Fira”, no “Festa”) i al canvi de model promogut per l’Ajuntament des d’aleshores. De manera ininterrompuda de llavors ençà, hem organitzat la celebració alternativa per reivindicar el retorn a una festa inclusiva, amb la participació conjunta d’entitats i establiments manlleuencs. Ens seguim negant a acceptar la premissa que presenta com a incompatible la promoció del comerç local amb la presència d’entitats i col·lectius sense ànim de lucre a l’esdeveniment.

 

PROGRAMACIÓ

Divendres, 4 d’octubre de 202
A 2/4 de 6 de la tarda | Jocs de taula i tallers infantils, per a infants de totes les edats i les seves famílies.
A partir de les 8 del vespre | Sopar popular: galtes de porc*.
A partir de les 10 de la nit | Concert amb Rikiman & Kowalsky (punk-rock melòdic, Manlleu) i 666 Capille Sixteen (versions punk-rock i metal, Manlleu).
Dissabte, 5 d’octubre de 2024
A  2/4 de 12 del migdia | Conversa amb Pino Delàs, pagès de la Llavora, productors de porcí ecològic.
A 2/4 d’1 del migdia | Vermut-degustació d’embotits amb selecció musical amb vinils (a càrrec de Osona Soul Rebels).
A les 6 de la tarda | Tast de cerveses amb Montseny, Engorile i Guineu, amb maridatge d’embotits manlleuencs. Preu 10€ [8€ socis]. Inscripcions a trvés de la nostra web.
A les 8 del vespre | Sopar popular: costellam de porc al fumador, amb pebrots del padró i mongetes seques*.
A partir de les 10 de la nit | Concert amb Sixtus -duet- (versions, Osona) i DJ Up the ‘RA.
Diumenge, 6 d’octubre de 2024
A 2/4 de 12 del matí | Xerrada: Un altre model ramader és possible? Amb Ginesta Mary del Grup de Defensa del Ter i Francesc Llach de l’explotació les Gambires.
A 2/4 d’1 del migdia Vermut musical amb Met Mosby (versions en acústic, Manlleu).
A 2/4 de 6 de la tarda | Concert amb Akustic Minions (versions, Manlleu).
A les 7 de la tarda| Bingo musical.
A partir de les 8 del vespre | Sopar popular: entrepans de botifarra.
*També hi haurà servei d’entrepans de botifarra (amb opció vegana).