Search

Atenció! Pàgina no actualitzada

Clica aquí per accedir a la nova campanya “#TotaPedraFaCasal”, amb tots els detalls sobre la construcció del nou Casal Popular Boira Baixa.

Què és el Casal Popular Boira Baixa? Quin és el nostre projecte polític, cultural i social per Manlleu?

Fa 20 anys, va néixer el Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, un col·lectiu juvenil i assembleari, amb la voluntat d’abanderar la lluita feminista, socialista, independentista i ecologista a nivell municipal. La nostra marcada vocació cultural i de col·laboració amb multitud d’entitats, ha propiciat que la funció i plantejament del Casal hagin anat canviant progressivament, convertint-se en un punt de trobada d’un bon grapat de col·lectius i associacions diversos. Així mateix, la militància del Boira Baixa també s’ha transformat, essent ara molt més intergeneracional.

Tanmateix, la seu actual del Casal, situada al barri de Dalt Vila, ja no respon ni a les necessitats del propi col·lectiu ni a les del moviment popular manlleuenc. Creiem que a Manlleu li cal un espai que vertebri el teixit social, polític i cultural de la ciutat: un autèntic viver d’iniciatives que alhora actuï com a punt de confluència i de generació de sinergies. Apostem per un nou Casal Popular Boira Baixa inclusiu i accessible per a tothom, que fomenti i apliqui l’economia social i solidària i que treballi incansablement per ser un espai segur i lliure de racisme, masclisme o LGTBIfòbia.

És per això que impulsem el projecte d’ubicar el futur Casal a la cantonada entre la plaça Flama del Canigó i el carrer Enric Delaris.

Presentació del projecte

Quins espais volem que tingui el nou Casal Boira Baixa?

Una zona de reunions i assemblees per facilitar les trobades d’entitats, organitzacions i/o cooperatives, amb despatxos compartimentats i possibilitat d’instal·lar-hi seus socials.

Una sala polivalent àmplia, equipada, funcional i versàtil, que contribueixi a dinamitzar l’activitat cultural manlleuenca.

L’espai pròpiament de trobada com a casal popular, amb servei de barra.

Com ho volem finançar?

És evident que un projecte d’aquesta envergadura requereix fonts de finançament i creiem que és important que hi hagi un acte de transparència des de bon començament. Preveiem les següents fonts de finançament:

Quotes de sòcies

Creiem i volem que la font principal de funcionament del nou Casal Popular Boira Baixa segueixin sent les sòcies. És per això que treballem intensament per ampliar la massa social del projecte.

Finançament extern

Per poder impulsar el projecte caldrà una injecció important de diners. Aquest suport extern el buscarem sempre en cooperatives de finançament o entitats de finances ètiques.

Fons propis

A través de recursos de l’entitat, fons participatius, préstecs mancomunats i campanyes de micromecenatge, ens proposem i necessitem aconseguir, com a mínim, un 20% de la inversió inicial de la iniciativa.